Гідрофобізатор та його застосування

Не секрет, що поверхні природних матеріалів, а так само вироби, виготовлені з них, мають високу властивість довговічності і природну красу. Саме тому такі поверхні вимагають особливого догляду та акуратності за будь-яких видів роботи.

Наприклад, клей Tenax використовується для приклеювання натуральних каменів до поверхонь, що не формуються. Після використання клею необхідно вдатися до допомоги гідрофобізаторів. Саме гідрофобізатори мають водовідштовхувальні властивості, що значно збільшить термін експлуатації виробу.

Так само завдяки даному складу, його можна використовувати при роботах облицювання фасадів та приміщень, оскільки він захистить поверхню від постійної вологи.

Основні функції гідрофобізатора

  1. Водовідштовхувальні властивості, захист від цвілі;
  2. Підвищення стійкості виробу до низьких температур;
  3. Висока повітряна проникність;
  4. Надання довгострокового естетичного вигляду;
  5. Збільшення терміну експлуатації виробу;
  6. Найлегше очищення виробів від льоду;
  7. Перешкода утворенню нальоту після обробки завдяки кремнійорганічним продуктам, що знаходяться у складі.

Нюанси та правила застосування.

Перед тим, як застосувати гідрофобізатор, поверхня повинна бути ретельно очищена від пилу, нальоту, моху, олії, грибка та інших забруднень за допомогою спеціальних препаратів для каміння.

Для більш зручного розпилення можна використовувати розпилювачі, губки, пензлики та ін. Варто відзначити, що гідрофобізатор не потрібно розбавляти. На поверхню слід наносити тільки один шар, стежачи за підтіками, що з'явилися. А зони, що піддаються постійному впливу вологи, покриваються цим засобом кілька разів. Під час використання препарату слід стежити за запобіжними заходами, а саме захистити себе за допомогою окулярів, рукавичок, респіратора.

Повне затвердіння розчину гідрофоюїзатора відбувається через 24-72 години (індивідуально до кожного матеріалу).

Важливо також стежити і за температурою навколишнього середовища під час використання. Так при роботі з гідрофобізатором температура навколишнього середовища повинна бути не вище 30 С, інакше склад просто не висохне.

Так само нанесення на вологі поверхні не дасть результату.