Сучасні тенденції ландшафтного дизайну радять в прикрасу саду використовувати натуральний камінь. Форма може бути різною, але найкраще в цій ролі виступають кулі. Вони можуть мати різний діаметр, фактуру та колір. Використовувати їх можна як акцент або як самостійну експозицію.

Як підібрати композицію?

Найважливішим параметром у процесі підбору композиції з натурального каменю є розумна оцінка площі та місця розташування ділянки. Залежно від його геометрії та завантаженості можна вибирати оптимальний діаметр куль. Освітлення та колірна гамма послужить орієнтиром для підбору кольорової гами та фактури. До речі, вона представлена у значній кількості. Потім варто визначитися з кількістю та схемою розміщення. Тут варто виходити з розташування зони відпочинку, садових дерев, клумб та інших об'єктів на ділянці. У жодному разі, не варто «захаращувати» простір. Усі деталі повинні гармоніювати одна з одною. Непоганим дизайнерським рішенням стане встановлення значної по діаметру кулі в центровій зоні садового майданчика в оточенні дрібніших куль. Оригінальності може додати не тільки різний розмір, але й відмінність за кольором та фактурою. Родзинкою ландшафту може стати перетин декоративних та функціональних предметів. Наприклад, вдало виглядатимуть ліхтарі у вигляді куль або підвісні крісла кулястої форми.

Цінова політика виробів із натурального каменю

Маючи намір прикрасити сад кулями з натурального каменю врахуйте, що цей декор не з дешевих. На ціну впливає і спосіб обробки. Справа в тому, що куля це складна геометрична фігура, створення якої потребує особливої майстерності. Доступними за ціною поліровані кулі. Збереження фактури вимагає складнішого виробничого процесу, а це здорожує ціну виробу. Виготовляють кулі з оніксу, граніту, мармуру. Залежно від якості та кольору сировини також коштує ціна.

Догляд за натуральним каменем

Оскільки розміщується вироби на відкритому просторі, то і догляд за ними потрібен спеціальний. Особливо це стосується неполірованих куль. Пориста структура добре вбирає вологу, пил і вуглекислий газ. Поверхня починає сіріти та «вмирати». Щоб цього не сталося, не слід нехтувати його очищенням. Тим більше, що спеціальні склади можна придбати у місці купівлі декору з натурального каменю. Також слід берегти камінь від занадто низьких і високих температур. Достатньо для цього вкривати термотканиною.