Ще всього пару десятків років тому при будівництві будинку на етапі підготовки фасаду у людей було два варіанти вибору: дерев'яна дошка або звичайна штукатурка. Наразі вибірка стала набагато більшою, що іноді грає не на користь покупців. Чим більший вибір, тим складніше визначитися з вибором. Очі розбігаються, один матеріал кращий за інший, а третій не підходить за характеристиками і так далі.

Головне пам'ятати про те, що кожен матеріал має як свої плюси, так і недоліки. Не сподівайтеся, що ви прийдете в магазин і відразу ж з першого разу купите щось потрібне. Фасад будинку — це сувенір, який можна завжди змінити чи купити новий. До цього справа варто підходити із відповідальністю. У цій статті ми розглянемо варіанти матеріалів, які імітують натуральний камінь та використовуються для облицювання будинків.

Облицювання фасаду під натуральний камінь

На сьогодні облицювання фасаду у вигляді натурального каменю дуже популярне. Не все можу дозволити собі придбати для цього натуральні матеріали, та й навряд чи вони краще доглядають, ніж імітаційні. Є багато варіантів для облицювання, тому кожен точно знайде собі щось до смаку.

Імітаційні матеріали

Не дарма останнім часом люди все частіше й частіше вибирають облицювання фасаду під натуральний камінь: це бюджетний варіант, який виглядає красиво, надійно захищає від погодних умов. На сучасному ринку є багато виробників, вони пропонують покупцеві величезний асортимент матеріалів, що імітують гірські породи. Найчастіше люди обирають ливарний камінь, а також архітектурний бетон. Купуючи їх, ви заощаджуєте гроші, але отримуєте зовнішній вигляд фасаду не гірше, ніж при встановленні дорого натурального каменю.

Керамічний граніт виробляється з глини, він піддається багатьом процесам, в ході яких досягається його максимальна міцність, надійність і схожість з гранітом. Потрібний колір досягається шляхом додавання барвників.

Основу ливарного каменю складають смоли. Як тоді досягається імітація натурального мармуру? До нього додають такі натуральні складові як уламки, пісок, барвники.

Матеріали на бетонній основі виготовляються з додаванням пігментів, цементу та барвників. Останні в цьому випадку можуть бути додані або в ході створення матеріалу, або на фінішному етапі, коли все вже готове.

Якщо ви не можете визначитися, що саме краще використовувати для облицювання фасаду, то варто ще раз детально вивчити інформацію з цієї теми. Ви можете почитати про особливості кожного матеріалу на інтернет ресурсах, а ще краще буде, якщо ви звернетеся до професіонала за допомогою. Ви повинні чітко розуміти, чого хочете: якого кольору має бути матеріал, як він має зовні виглядати і які характеристики мати.

Чим штучний камінь відрізняється від фасадних панелей?

Штучний камінь — матеріал, до складу якого входить кам'яна крихта і синтетична речовина, що має зв'язувальні властивості. Іноді додаються додаткові компоненти, але основні компоненти складу завжди незмінні. Він дуже схожий на натуральний камінь, не кожен зможе навіть відрізнити один одного. Схожа форма, текстура, легкий спосіб встановлення — основні переваги штучного каменю.

Фасадні панелі – це полімерний матеріал, який також досить часто використовується для обробки фасаду. Переваги в тому, що панелі за вагою набагато легші за натуральний і штучний камінь, тому не дають великого навантаження на фундамент будівлі.

Дизайн фасадних панелей розробляє так, що зовнішній вигляд дуже схожий на натуральний камінь. Можна виділити такі особливості матеріалу:

  • Форма. На панелях спеціально створюються нерівності, характерні кути, щоб надати їм природної форми природного каменю.
  • Текстура. За допомогою спеціальних інструментів панель багатошарово фарбується, створюється ілюзія натуральності.
  • Малюнок та забарвлення. Фасадні панелі повинні укладатися виключно професіоналами: людина повинна знати, під яким кутом, як правильно покласти матеріал, щоб досягти максимально реалістичного ефекту.