Підвіконня з натурального та штучного каменю

Натуральний та штучний камінь для підвіконь

Підвіконня в будинку досить сильно піддаються впливу зовнішнього середовища, зокрема вологості. Поверхні, виконані з ПВХ, з часом втрачають свої первозданні властивості, і колір їх стає жовтішим. Для збільшення терміну їхньої служби слід віддавати перевагу тим матеріалам, які добре можуть протистояти негативному впливу ззовні. Відмінним варіантом у такому разі можуть стати підвіконня, виконані зі штучного або натурального каменю.

Чому віддають перевагу каменю

За бажання підкреслити особливий стиль та індивідуальність, вибирають саме камінь. Варіантів обробки в цьому стилі існує безліч, тому підібрати потрібний варіант до конкретного інтер'єру не складе труднощів. Гранітові підвіконня відмінно підійдуть для бібліотек чи кабінетів. Для спальні ж такий варіант краще не вибирати. Сюди ж краще підійде мармур, він має більше. м'який візерунок, що дає більше можливостей для використання. Його часто використовують також у дитячих та ванних кімнатах.

Підвіконня з каменю може бути різної форми та типу. Йому не обов'язково бути рівним, він може мати круглі краї або вирізи, також мати опуклість. Камінь нічого очікувати видозмінюватися під впливом ультрафіолетових променів чи надмірної вологи. Крім того, поверхня не вбирає сторонні запахи, і здатні відштовхувати різні забруднення. А за потреби їх можна легко реставрувати. Параметри кам'яного підвіконня можуть бути різними, і вони можуть бути підібрані під індивідуальні побажання клієнтів.

Штучний та натуральний камінь: що вибрати

Натуральний камінь є природним матеріалом, тому й він цінується більше. Такі матеріали мають свої незаперечні переваги:

  • Тривалий термін експлуатації. Натуральний камінь є природним матеріалом, і може використовуватися без будь-яких зовнішніх змін і втрати своїх функціональних якостей більше десяти років.
  • Екологічно чисті матеріали, оскільки є повністю природними.
  • Простота догляду – тут не потрібні спеціальні засоби. Для догляду застосовують полірування.

До недоліків такого типу матеріалу можна віднести лише його вартість. Оскільки процес виробництва виробів із каменю вважається дорогим.

У зв'язку з цим, багато споживачів віддають перевагу штучному каменю, як альтернативі природному матеріалу. Такий матеріал також має низку переваг:

  • Невисока собівартість;
  • Має практично всі переваги натурального каменю;
  • Простіша обробка;
  • Має довгий термін служби та є практичним матеріалом.

Споживачі, які вбирають штучні аналоги, зазвичай не шкодують про свій вибір. Оскільки вироби виходять з аналогів також якісними та не менш привабливими.