Панно з каменю

Панно з дикого каменю, це сучасна, оригінальна, розкішна прикраса для приміщень. Воно добре виглядає як на стіні, так і на стелі, або підлозі. Цей декоративний елемент є єдиною композицією, що складається з оформлених рамкою окремих деталей. Саме зображення то, можливо рельєфним чи плоским, сюжетним чи орнаментним. Для збереження привабливості та краси панно на тривалий термін використовується спеціальна хімія, призначена для каменю.

Якій породі віддати перевагу?

Якщо потрібна, наприклад, мозаїчна картина, то її можна створити з будь-якого каміння типу мармуру і граніту, травертина та онікса, навіть пісковика. Фахівці вважають за краще виготовляти художні зображення з граніту та мармуру. Дане каміння відрізняється різноманітністю колірної гами, з них зручно монтувати дрібні деталі. Завдяки різноманітності відтінків цих каменів, з них досить просто відтворити як плавні, так і контрастні переходи.

Які завдання кам'яне панно вирішує в інтер'єрі?

Складені з фрагментів гірських порід орнаменти або зображення здатні гармонійно доповнити будь-який простір і стати його родзинкою. Крім декоративності панно з каменю сприяє:

  • зонування приміщення. Так, якщо вдало розділити кімнату, то можна в квартирі грамотно поєднати вітальню з кухнею, або у великому офісі окреслити зону для очікування та ін. Використовуючи панно, можна візуально розширити кімнатний простір, збільшити висоту стелі;
  • зміщення акцентів. Якщо кам'яний візерунок або картина займають всю стіну, то вони в інтер'єрі завжди будуть центральною деталлю. Якщо панно невелике, то й помітити його одразу складно, але загальний вигляд реально покращується.

Крім вищесказаного, кам'яний декор допоможе приховати нерівності. Декор з каменю у передпокої та вітальні краще виглядатиме на стіні, а якщо кімната невеликого розміру, панно вдало виглядатиме на підлозі.

Завдяки сучасним технологіям стало можливим створення панно з кам'яних деталей різного розміру та форми. При виготовленні та встановленні даного декору, фахівці користуються особливими полірувальними засобами та клеєм для каменю Tenax. Завдяки їм вироби не мають швів. Складається враження, що вони вирізані із цілісного шматка каменю.