Натуральні породи та їх штучні замінники, такі як цегла або піноблоки, входять до списку найпоширеніших матеріалів для будівництва міцних та міцних огорож. Такі огороджувальні конструкції допомагають захистити приватну власність від злочинців, настирливих сусідів, а також рвучкого вітру та бродячих тварин. Технологія зведення подібних конструкцій передбачає застосування спеціального клею для каменю Tenax

Головні етапи будівництва конструкції

На базовому етапі необхідно підібрати потрібний матеріал. Багато хто встановлює цілісні бетонні конструкції, а потім надає бажаного зовнішнього вигляду за допомогою декорування. У деяких випадках замовники вважають за краще створювати паркани з подрібненого каміння або шліфованих блоків. Після вибору та закупівлі відповідних матеріалів слід приступати до етапу створення міцної основи для майбутньої конструкції.

Кам'яні конструкції так чи інакше відрізняються міцністю, тому фундамент має бути виконаний якісно та надійно. Найчастіше створюється стрічкова основа, аналогічна МЗЛФ для дому. Перед тим як приступити до підготовки фундаменту, необхідно усунути верхні шари родючої землі, а потім зробити підкладку з піску і щебеню. Після цього виконують встановлення вимощення та заливають основу.

Після того, як перший шар фундаменту висохне, можна приступати до викладання кам'яних блоків. Для зміцнення проміжки між валунами чи блоками заповнюють цементним розчином. Після завершення роботи шви можна підкреслити за допомогою спеціального засобу замазки. Якщо паркан буде зводитися з бетонних плит, вони кріпляться на анкери, а потім декоруються за допомогою облицювального каменю. , який кріпиться спеціальним клейовим розчином. Для збереження однакової відстані між блоками використовуються хрестовини. Після встановлення щілини також декоруються за допомогою замазки. Слід зазначити, що замазка контрастного відтінку виглядає набагато краще.

Висновок

На завершальному етапі проводиться кріплення верхніх кам'яних панелей. Вони дозволяють захистити огорожу від впливу зовнішніх факторів. До того ж вони надають завершеного зовнішнього вигляду. Для виконання подібних робіт найкраще залучати фахівців, а для очищення та полірування готової конструкції застосовувати хімічні засоби, призначені для цих цілей.