У якому порядку робити роботи при обробці стіни каменем

В даний час останній писк моди в галузі прикраси стін - камінь як натуральний, так і штучний. В обох варіантах доглядати його необхідно особливими хімічними засобами.

Які основні етапи роботи з елементами декору

Головні тонкощі


По-перше, попередньо готується поверхня для роботи з каменем. Головна стіна ґрунтовно чиститься від облицювального шару. Потім створюють сітку, що зміцнює, і наносять на неї штукатурку. В результаті виходить однакове та гладке покриття, яке готове до чистового декорування.

Потому застосовують клей для цього матеріалу. Наприклад, Tenax. Суміш рівномірно накладають там, де вже зробили обкладку протягом півгодини. На верх кладуть одержаний камінь, шматочки якого відмінно прилипають до стіни. Будівельник може в межах хвилини підрівняти компонент, якщо виникне потреба.

Слід врахувати, що при знаходженні каменю з нерівностями потрібно до роботи розлінувати місце, де буде встановлена деталь. Інакше можна дійти негативного наслідку через відсутність логіки переміщення шматочків. Вистачає установки рівня горизонтальної лінії при виборі каменю у формі цеглинок. На допомогу прийдуть хрестики із пластику для плитки та особливі проставки через ряди. Потрібно зробити для рівня кладки знизу планку для опори на час, виготовлену з будь-якої дошки в тому випадку, якщо немає опори на стіл.

Після закінчення роботи з наклеюванням каменів слід почекати приблизно добу, щоб суміш застигла. Далі розпочати займатися затиранням проміжку між компонентами. Для цього він використовують спеціалізовані склади різних відтінків чи суто білі. Останній варіант дозволяє самим створити колір при додаванні бажаного відтінку. Потім склад ретельно наносять між компонентами, залишки витирають не грубою тканиною. Після закінчення слід почекати, коли остаточного висохне закінчене декорування.