Як видалити забруднення з каменю

Вироби та покриття з натурального каменю мають безліч позитивних характеристик, зокрема дуже міцні та естетично красиві. Але натуральні матеріали необхідно регулярно доглядати, щоб вони не втратили свій зовнішній вигляд. Для природного каменю необхідне періодичне просочення спеціальними засобами, щоб унеможливити утворення цвілі та грибка. Миючі засоби та просочення високої якості можна придбати на нашому сайті. У разі відмови від реагентів та хімічних засобів можна вдатися до механічного методу очищення.

Щасливе очищення

До такого методу відноситься промивання гарячою водою. При цьому жорсткість води не має значення. Промивання не зашкодить поверхню з натурального каменю, але при цьому не завжди стане ефективним способом очищення. Більш ефективними є засоби, що містять органічні кислоти або фтор і фосфор. Тип кислоти слід підбирати залежно від виду каменю. У разі неправильно підібраного реагенту натуральний камінь може бути безповоротно зіпсований. Використовуючи кислоти для очищення поверхні, необхідно розбавити їх водою і попередньо зволожити саму поверхню.

Знакові забруднення

Більш агресивними будуть розчини на основі харчової соди або калію. Вони призначені для глибоких забруднень. Поверхню слід попередньо зволожити, а засіб розбавити водою. Після того, як цвіль видалена лужними засобами, необхідно нейтралізувати їхню дію спеціальними розчинами. Оскільки структура натурального каменю є щільною і не має часу, то можна застосовувати для очищення та спеціальні пасти з фосфорною кислотою. Пасту слід нанести на поверхню за допомогою шпателя чи валика, втерти у поверхню та залишити на п'ять-десять хвилин. Коли паста повністю висохне, акуратно зняти залишки шпателем, щоб не пошкодити поверхню.

Для забруднення глибоких і помітних можна використовувати метод механічного очищення поверхні. За такого способу знімається верхній шар. Якщо ж на камені є спеціальне покриття, то такий метод виключається. Видаливши плісняву з поверхні, слід просочити поверхню спеціальним захисним засобом. Це дозволить запобігти повторній появі грибка та цвілі, оскільки такі й цвілі. засоби мають антисептичні властивості.