Вибір між мармуровою та гранітною стільницею

Зараз жителі України дуже часто купують стільниці на кухню, саме виготовлені з матеріалів натурального походження. Тішить той факт, що зараз не важко знайти потрібні засоби для того, щоб полірувати камінь, щоб виріб завжди виглядав красиво на рівні естетики. Але на жаль, люди часто не можуть визначитися з тим, яку стільницю придбати до себе в будинок або квартиру: виготовлену з мармуру або ж у гранітному варіанті, тому варто якомога докладніше все розглянути та зробити вибір.

Різновиди та характеристики

Експерти в даній галузі вважають, що саме гранітні стільниці виступають як ідеальний варіант. Це міцна вулканічна гірська порода, на вироби з якої цілком можна класти гарячий посуд. Наприклад, якщо поставити гарячий чайник, щойно знятий з плити, на таку стільницю, жодного негативного впливу на неї не буде. Крім того, миття стільниці з граніту - це досить легкий процес, тому що використання агресивних хімічних реагентів не псує виріб і не робить його гіршим зовнішнім виглядом. Якщо розглядати бік естетики, тішить той факт, що камінь має величезну кількість різних відтінків.

Мармурові стільниці ж відрізняються більшою м'якістю, а також більш пористими, ніж гранітні. Пошкодити такі вироби дуже легко, навіть мав мінімальний механічний вплив. Чистити такі стільниці хімічними реагентами не можна, інакше колір мармуру стане іншим. Але найменше радує вбирання такими виробами всіх запахів. Найкраще підійде використання такого матеріалу в стільницях у ванній кімнаті.

Але мармурові стільниці мають важливий плюс - вони мають безліч красивих аксесуарів, завдяки чому кухня з естетичної точки зору стає більш привабливою і навіть певною мірою аристократичною.

Підбиваючи підсумки, можна зробити висновок, що покупка стільниці з граніту - це більш практичний варіант, вартість якого також нижча, ніж мармурова стільниця. Догляд за стільницею з мармуру можна здійснювати за допомогою спеціальних речовин, які допоможуть виробу повернути шикарний вигляд, яким він був раніше. Найкращий варіант - покупка кристалізатора для мармуру.