Рекомендації як відполірувати натуральний камінь

Як правильно відполірувати натуральний камінь

Обробка каменю включає кілька стадій, в яку входить - полірування каменю. Вона необхідна для того, щоб надати каменю товарного вигляду. Крім цього, камінь набуває певного кольору, малюнків і кордонів.

Інструкція з полірування натурального каменю

Перед тим, як відполірувати камінь, його необхідно відшліфувати. Шліфування дозволяє позбутися пошкоджень і слідів різання. Обдирання та лощення, так само входять у процес обробки натурального каменю.

До цієї процедури варто підійти дуже відповідальне, адже один неправильний рух та камінь можна зіпсувати.
Зазвичай шліфування здійснюється на спеціальному верстаті. На поверхні, яку наноситься абразивний порошок.

Шліфування необхідно проводити виключно по колу, щоб уникнути пошкодження каменю. Багато хто для цього купує спеціальні хімічні засоби.

Для роботи на верстаті потрібно провести демонтаж планшайби та корпусу, а потім промити їх у мильному розчині. Потім поверніть деталі на місце, а на шліфувальне коло нанесіть порошок алюмінію попередньо змоченою у воді. Після цього можна розпочинати роботу.

А ось при роботі з твердим камінням слід використовувати дерев'яні кола. Це може бути осика, берези та ін. Пам'ятайте, що швидкість обертання повинна бути не нижче 200 обертів на хвилину.

Для кожного каменю кількість порошку, матеріал кола, швидкість та час обертання підбирається індивідуально.
Після проведених дій, необхідно пройтися вологою ганчірочкою по поверхні для того, щоб позбутися пилу та прибрати залишки зайвого сміття.

Після цього потрібно піднести камінь до лампи. Якщо на камені відображається смужка світла, процедура проведена якісно. Якщо світло не відображається, то необхідно продовжити полірування.

Якщо під рукою немає верстата і ви не знаєте як відполірувати камінь, то можна використовувати безбарвне просочування. Вона хоч і не відполірує камінь, проте зможе надати йому презентабельного вигляду.