Відмінність натурального та штучного матеріалу каменю

Про натуральні камені

При оформленні інтер'єрів у ландшафтному дизайні широко застосовують натуральні камені вже довгий час. Даний тип каменю використовують для оформлення віталень та кухонь, сходових прольотів, майданчиків на вулиці. Матеріал застосовують під час проектування газонів, альтанок, альпійських ділянок на території. Незважаючи на те, що натуральний камінь виглядає естетично та зі смаком, в обслуговуванні він досить простий. Деякі вважають, що стільниця з граніту або мармурові сходи не схильні до різних впливів. Насправді ж, при догляді за натуральним каменем не рекомендують застосовувати засоби побутової хімії. Для збереження природної краси каменю прийнято використовувати спеціальні засоби. Ці кошти можна придбати у нашому інтернет-магазині. Іноді покупці йдуть іншим шляхом, купуючи штучний камінь замість натурального. Проте не кожен покупець знає про особливості цього матеріалу.

Особливості штучного каміння

Один із найпопулярніших міфів про це – це те, що натуральний камінь коштує набагато більше штучного, що обумовлює популярність, підвищений попит на штучне каміння. Насправді ситуація, швидше, зворотна. Найбільш популярний вид штучного каменю - агломерат коштує приблизно на 30 відсотків дорожче, ніж натуральний матеріал. Його відрізняють стійкість до зношування, підвищена міцність. Камінь не реагує на температурні зміни, через що він отримав застосування при обробці стільниць для кухні.

Використання штучного каменю

Деякі люди вважають штучний камінь підробкою низької якості, яка використовується для оформлення інтер'єру економ-класу. Тим не менш, у наші дні велика кількість дизайнерів працюють зі штучним камінням. При цьому, при оформленні приміщення в стилях модерн і хай-тек використовують спеціальні камені синього або зеленого відтінків.

Також слід пам'ятати, що при роботі як з натуральним, так і зі штучним матеріалом використовують тільки якісні склади. Приклади: рідкий поліефірний клей та епоксидна гуматура. Матеріали не шкодять поверхні, забезпечують міцність.