Для сучасної господині питання наявності гарної та функціональної кухні є дуже нагальним. Втім, як за всіх часів. Адже кухня є центральним простором (у певному сенсі) для будь-якого будинку: там готують їжу, там зберігаються продукти.

Тут хорошим рішенням може бути стільниця зі штучного каменю. Цікавий варіант для практичної та функціональної кухні. Хіба що треба розібратися, як поводитися з такою стільницею.

Найголовніше

Якщо з'являються відносно невеликі забруднення або якісь мутноваті, то тут потрібно використовувати просто вологу ганчірку або додати туди трохи мильного розчину. Також можна використовувати піну від засобу для миття посуду. Цікавий ефект дозволяє досягти протирання губкою після висихання, спочатку потрібно дочекатися, щоб стільниця підсохла і після цього натерти сухою губкою, що дозволить отримати блискучу поверхню.

Перш ніж застосовувати будь-який миючий склад, потрібно переконатися у відсутності там кислоти. Якщо у складі є такі елементи, ефект буде не дуже приємним. Зокрема, може залишатися плямистість.

Усунення подряпин

Якщо на поверхні виявляються подряпини, слід використовувати дрібну шкірку, яка дозволить усунути такий дефект. Насправді таке досить легко виправляється. При цьому якщо пошкодження більш глибокі, потрібно звернутися до фахівців, але вони також досить легко все виправлять.

Чого слід уникати

Загалом, штучні стільниці є досить надійним варіантом і мають високу стійкість до різних складів. Тим не менш, на поверхні краще не використовувати суміші з ацетоном та хлор-метилом. Простіше кажучи, потрібно уникати різних розчинників та засобів, які використовуються для чищення металу, а якщо вони опинилися на поверхні, треба взяти воду з милом.

Лак для нігтів відмивається спеціальною рідиною та потім водою. Якщо ви розігріли якийсь посуд або ємність, краще взагалі не ставити подібне без додаткового прошарку. Відкол від поверхні невеликих шматочків усувається використанням спеціального клею, який поверне початковий вигляд.