Ряд благородних порід, зокрема мармур, граніт, прикрашають зовнішній вигляд будівлі. Поруччя з каменю - багатофункціональний елемент, що забезпечує безпеку. Часто камінь використовується для облицювання сходів і поручнів сходів, створюючи неповторний дизайн приміщення і надаючи родзинку, що бракує, перетворюючи загальний вигляд приміщення. Для монтажу таких перил використовують спеціальний клей по каменю Tenax.

Якщо ви вперше звертаєтесь до цього елемента, обов'язково ознайомтеся з процедурою монтажу.

Основні етапи монтажу

  • Розробка проекту. У зв'язку з тим, що кам'яні поручні мають велику вагу, слід максимально точно розрахувати навантаження на їхню основу. Якщо навантаження вище за норму, обов'язково їх посилити. Якщо у ваших планах лише кам'яні оголовки поручнів, то для каркасу потрібно взяти кований металевий матеріал. Кування та камінь – ідеальна пара, міцна та надійна.
  • Анкери, кріплення, вбурюють або заливають у щаблі, а вже на них наварюють металевий каркас. Зверху встановлюють поручні із каменю за допомогою клею. Як аналог можна скористатися гвинтовою технологією. Гвинт приварюють до металевої балясини. На нього надягають поручень з отвором і щільно накручують гайку. Гайки є декоровані з оригінальними кришками. Зайву частину гвинта слід зрізати.

Якщо ви маєте намір встановити повністю кам'яні поручні, то вони будуть набагато важчими, але монолітнішими. За ціною вони вийдуть дорожче за комбіновані. У цьому випадку перила кріплять до основи за допомогою піронів (спеціальні металеві шпильки, які входять в основу до половини). На них надягають секцію поручнів і далі кріплять аналогічним способом.

Є ще один варіант встановлення поручнів. Усередині балясини вварюється або встановлюється товстий металевий прут. У сходах з бетону роблять отвори, заповнюючи його спеціальним складом та вставляючи потрібну секцію.

Для виконання цих процедур можна звернутися до спеціаліста або виконати всі етапи встановлення самостійно.

Не забудьте, що камінь потребує ретельного догляду. Поставивши кам'яні перила, придбайте хімічні засоби для їх чищення та полірування.