З давніх-давен вважається, що саме з осередком пов'язаний затишок у будинку. У сучасному світі вогнище є камін, який може стати унікальним для кожної сім'ї завдяки натуральному каменю, який створює атмосферу комфорту в будинку. Для облицювання камінних порталів використовують спеціалізований клей, хім. склади та інструменти для роботи з натуральними плитами мармуру.

Особливості процесу

Залежно від фахівця етапи виконання робіт можуть змінюватися, але в основному використовують такий вид робіт:

- Ґрунтовка порталу перед облицювальними роботами для покращення «прилипання» наступного шару. Даний етап може здатися не значним, але до нього в жодному разі не можна ставитися зневажливо.

- Підготовка мармурових плит до роботи для монтажних робіт (різання, нумерація).

- Кладка каменю за допомогою спец. сумішей. На цьому етапі важливо правильно підібрати клей для робіт, а також його колір (білий або темний), щоб натуральний камінь не змінював зовнішніх характеристик. Використовуйте сучасне обладнання та гребінку зі збільшеною глибиною, яка дозволить приховати можливі недоліки різання та уникнути не відповідності товщини плит натурального каменю.

- Перед затиранням швів необхідно заклеїти всі плити мармурового каменю малярним скотчем, що дозволить зберегти естетичний вигляд натурального каменю.

Переваги мармуру

Якщо з натурального каміння вибирати мармур, то він має ряд особливостей та переваг у порівнянні з іншими каменями:

- Мармур дозволяє виконати дизайн будь-якої складності та втілити його в життя, при цьому має привабливий зовнішній вигляд.

- Мармур безпечний для природи та навколишнього середовища.

- Мармурові плити міцні, що полегшує укладання плит спеціалісту та гарантують якісний результат.

- Мармурові плити практичні та легкі у догляді, чим приваблюють ще сильніше.

Щоб зберегти та захистити натуральні плити, використовуйте спеціальну хімію для обробки та догляду за каменем, яку можете подивитися в широкому асортименті та придбати в інтернет-магазині .