Особливості інструменту для нанесення клеючих складів

Багато людей не вистачає бюджету для найму робочої бригади, і їм доводиться самотужки намагатися зробити ремонт потрібного їм приміщення. Найчастіше такі підприємливі люди вибирають одразу кілька видів клею для каменю. Суміші бувають різними, одні призначені для мармурових блоків, інші для плиток з керамограніту. При такому широкому асортименті сумішей необхідно правильно вибрати саме той продукт, який підійде для потрібних матеріалів. Велику роль у цьому відіграє вибір інструментів для нанесення сумішей клею.

Основні види інструментів

Мастерки та різні шпателі використовують в основному при роботі з каменем. Всі вони мають плоскі дерев'яні, гумові та металічні пластини з ручками. Край пластини має прямий або хвилястий край. Відрізняються шпателі і своїм розміром, проте вибрати кельму досить просто. Чим більшу площу необхідно покрити, тим більше має бути сам шпатель, винятком можуть бути тільки важкодоступні місця.

Особливості використання шпателя

Шпателя, зроблені з металу використовують тоді, коли потрібно нанести суміш на чорнову поверхню або облицювальний елемент. Такий шпатель дозволяє зробити це дуже швидко. Шар для блоків повинен бути тільки однорідним, для цього варто вибирати прямі шпателі. Укладаючи плитки, суміш розрівнюють маленькими смужками, для цього підійде хвиляста кельма. Дерев'яний шпатель вкрай рідко використовують, але деякі майстри прибирають їм зайвий клей зі швів. Гумові інструменти вкрай гнучкі і легкі у догляді, ними можна прибрати зайву суміш з лакованих плиток, не дряпаючи і не псуючи їх. та красиві шви.

Слід зазначити, що хімія для каменю допоможе вам перемогти виниклі в процесі роботи дефекти та нерівності. Деякі склади використовуються для догляду за готовою поверхнею у майбутньому.