Кожен господар прагне використовувати при оздобленні житла для своєї сім'ї лише якісні складові. Великої популярності користуються натуральні природні матеріали. Мармур — елітний будівельний матеріал, гідний палаців та імператорських резиденцій.

Поради щодо вибору мармуру

Не всі постачальники каменю сумлінно пропонують найкращі матеріали. Сучасні технології дають змогу виготовляти схожі підробки. Щоб бути впевненим як продукція, потрібно навчитися визначати справжній мармур. Можна орієнтуватись на вартість. Гарний природний камінь не може коштувати дешево. Проте ціна може бути головним показником якості. Різні різновиди гірського вапняку, що видаються за мармур, будуть менш міцними та не стійкими до сонячного світла. Згодом їхня поверхня тріскається і вицвітає.

Місце сколу

Структура мармуру кристалічна. У місці сколу чітко простежуються зерна карбонатів. На відміну від мармуру, вапняки на сколі мають структуру пресованої глини.

Полірування

Якісний матеріал має бездоганну гладку поверхню. Підробка не може бути так ретельно відполірована. Якщо провести рукою за дешевим матеріалом, можна відчути нерівності та шорсткості.

Візуальний огляд

При виборі матеріалу потрібно подивитися на нього під різними кутами. Добре простежуються дефекти, якщо дивитися на відсвіт. Заливка виробу повинна бути чистою, вона не повинна містити барвників. Обов'язково потрібно оглянути форму плити. Вона не може бути вигнутою. Товщина повинна бути рівномірною протягом усього виробу.

Виробник

Якісні матеріали хороших виробників продаються у спеціалізованих магазинах. На товар є відповідні сертифікати якості. Такі магазини відразу пропонують професійні засоби догляду.

Декоративні властивості

Окрім якості каменю, потрібно пам'ятати про те, що обробка встановлюється надовго. Мармур потрібно вибирати так само орієнтуючись на колір та форму малюнка. Малюнок може бути спокійним і плавним, або яскравим та контрастним. Колір повинен відповідати функціоналу приміщення.