Часто як матеріал для створення декоративних елементів інтер'єру вибирають натуральний природний камінь. Серед усіх декоративних каменів найбільшою популярністю користуються мармур та граніт за їхній досить привабливий зовнішній вигляд. Дані види каменю застосовуються як декорації не тільки в будинках, але ще в різних водяних об'єктах. Мармурове та гранітне оздоблення можна зустріти у фонтанах, душових або басейнах. Для монтажних робіт у цьому випадку використовується спеціальний клей для каменю. І оскільки дані матеріали не є дешевими, то купувати низькоякісний клей для каменю з метою економії також не варто. На вибір клеючого складу впливають не тільки умови майбутньої експлуатації, але й низку інших факторів:

  • Який склад та структуру має камінь;
  • Які параметри мають кам'яні плити;
  • Наскільки міцні матеріали до стиснення;
  • Наскільки камінь стійкий до тріщин;
  • Кількість часу, що дається на коригування.

Для уникнення псування матеріалу вже після встановлення її на поверхню, необхідно неухильно дотримуватися всіх правил установки. Епоксидний клей, що відрізняється високою якістю при висиханні стає невідмінним від каменю. Такий склад легко піддається фарбуванню та поліруванню.

Характеристики клею для каменю

На сьогоднішній день у магазинах епоксидний клей представлений у величезному асортименті. Рівно в такій кількості, як і існує кам'яних виробів. Фахівці ж умовно ділять клейові склади на три групи:

  1. Поліестерна мастика. Даний клей-мастика знайшов своє широке застосування у оздоблювальних роботах фасаду. Відрізняються великим вибором кольорової гами;
  2. Епоксидний клей. Відмінною особливістю цих складів можна назвати склад двох компонентів. Дані склади мають високі показники міцності та змогли знайти собі застосування у будівництві заміських будинків;
  3. Епоксидна суміш на полімерній основі. Основне застосування цих складів: для усунення дефектів у камені. Даним складом заповнюються тріщини в камені, роблячи їх менш помітними.

Аналізуючи відгуки в інтернеті про різні кльові склади, можна помітити, що більшості користувачів подобаються порошкові клейові склади. Дані склади більшою мірою підходять для застосування на відкритому просторі та здатні забезпечити кріплення високого рівня міцності. При цьому ціна на сухі суміші значно нижча, ніж на готовий розчин.

Вартість в Україні

Перед вибором відповідного складу слід розуміти, що клей-мастика високої якості витрачається в меншому обсязі, ніж низькоякісний склад, однак, і вартість його значно вища. У даному інтернет-магазині можна знайти клей для каменю чудової якості за доступними цінами. З гарним клеєм робота з каменем особливо легка!