Навіщо потрібне просочення для покриття каменю

Позбутися можливих проблем з екстер'єром будь-яких кам'яних будівель або відповідних виробів допомагає використання спеціалізованих сумішей та складів для нанесення покриття на їх поверхню. Важливо усвідомлювати, що максимальна стійкість міцного матеріалу, що здається, також відчуває на собі тиск при взаємодії із зовнішнім середовищем. Зокрема сольових нальотів чи звичайної корозійної іржі. Хімічні склади від TENAX для каменю – найкращий вибір при роботі з ним.

>

Асортимент складів

Просочення, виготовлені з латексу

Латексні покриття є чудовим способом попередньої підготовки виробу до фарбування. Вони виробляються на основі спеціальних хімічних складових і служать для надійного позбавлення корозійної іржі каменю. На зменшення негативних наслідків від контакту із зовнішнім середовищем, у свою чергу, спрямовані розчини на основі силікону.

Просочення без додаткових ефектів

Плівку, патьоки, розлучення або плями з поверхні допоможуть усунути просочувальні засоби, що виключають додаткові ефекти. Вони виготовляються на базі силікону, головною перевагою якого є здатність контактувати навіть із найглибшими порами кам'яного матеріалу. Ефект від дії виникає завдяки формуванню зміцнюючого шару всередині пор матеріалу. А скупчення різноманітних зовнішніх агресивних елементів (н-р пилу) залишатиметься на поверхні. В очищенні від них можна користуватися миючим засобом.

Просочення «мокрий ефект»

Структуру, глибину, а головне колірне оформлення поверхні, виготовленої з каменю, акцентують, застосовуючи просочення з т.зв. мокрим ефектом. Внаслідок її використання з'являється характерний блиск і дуже глибокий відтінок. У цьому випадку кам'яний виріб, крім відмінного захисту, матиме додаткові зовнішні приємні характеристики.

Протекція від графіті

Убезпечити поверхню від потенційних малюнків графіті можуть спеціальні засоби. Суть їх дії полягає у втраті можливості каменю приймати фарбу. Очищення від зайвих елементів відбувається з використанням звичайнісіньких засобів для прибирання.

Будь-яку споруду з каменю можна відновити, використовуючи клей TENAX, придбаний у спеціалізованому московському магазині . Враховуючи ваші цілі, орієнтуйтеся на описані у статті особливості кожного виду суміші, і ви легко впораєтеся з перетворенням екстер'єру конструкції.