Сходи — пріоритетна складова інтер'єру. За допомогою цього елемента можна змінити коридор або кімнату. Установка сходів повинна виконувати  головне завдання — зберігати її візуальні та технічні параметри на тривалий термін. Без дотримання деяких правил догляду у разі не обійтися. Спеціальні склади часто стають вихідним матеріалом для відновлення та реконструкції поверхні сходів. Клей TENAX нерідко приходить на допомогу, коли професійно обробити камінь.

Пара цінних рекомендацій

Не рекомендується забувати періодично чистити сходи. Цей процес починають з видалення бруду з його поверхні. Далі в хід йдуть підлогомийна машина і спеціальний розчин. Прийде почекати деякий час, щоб нанесений засіб зробив свою роботу. Вакуумна машина допоможе його видалити без шкоди поверхні сходів. Закриття пор вихідного матеріалу має на увазі процес полірування.

Догляд за мармуровими поверхнями

Мармур потребує регулярного протирання м'якою ганчіркою. Далі слід продумати свої дії щодо догляду за цим матеріалом.

Підбір засобу для чищення

Надлишок миючого складу не принесе користі мармуру. Розлучення на ньому краси поверхні не додадуть однозначно. Обробка сходів засобом для чищення повинна закінчуватися протиранням її насухо.

Розчин з додаванням кислот — найгірший варіант для мармуру. Матеріал у результаті довго не прослужить, бо розпочнеться процес його руйнування. Слід також забути про засоби на основі абразивних речовин.

Небезпечні фактори для мармуру

Союз натурального каменю з вином, чаєм та кавою виключається. Озвучені рідини терміново повинні бути видалені з поверхні мармуру. Не можна ігнорувати цю пораду і задовольнятися потім плямами на сходах. Жир також потрібно усунути за допомогою уайт-спіриту.

Додатковий догляд за мармуром

Благородний матеріал любить віск, тому цю речовину варто придбати. Жовтизна натурального каменю та його руйнування зіпсують будь-який інтер'єр. Віск у цьому випадку допоможе уникнути таких проблем, чого не скажеш про полімерні суміші.

Догляд за гранітними поверхнями

Граніт не такий вибагливий, як мармур. При миття такої поверхні особливих обмежень у засобі для чищення не існує. І все ж особливі рекомендації в цьому випадку не завадить розглянути.

Спеціальна обробка граніту

Розм'якшення структури забруднення — обов'язкова умова догляду за гранітом. Відновити його візуальний вигляд допоможе клей TENAX для натурального каменю. Існують також альтернативні засоби для обробки матеріалу.

Озвучені правила допоможуть у найкращому вигляді перетворити сходи, які потім прослужать довгий час.