Мармуровий фонтанчик на ділянці

Напевно всі власники приватних будинків хочуть, щоб їхня ділянка була добре впорядкована. Відмінною прикрасою для саду може стати майстерно зроблений фонт з природного каменю. Ця конструкція стоятиме на відкритому повітрі весь рік, тому краще замовляти фонтани із міцного матеріалу. Найкращий варіант: конструкції із натурального каменю. Дуже красиво виглядає фонтан з мармуру. Камінь цієї породи дуже міцний, його легко доглядати, можна ремонтувати в разі потреби.

Види фонтанів

Ці конструкції бувають виконані у різноманітних стилях. Вони відрізняються один від одного:

По конфігурації;

  1. розмірів;
  2. стилі виконання;
  3. напору струменя.

Фонтани бувають одноструминними, розбризкуючого типу, зроблені у вигляді джерела, що вичерпують багато потоків води. Бувають конструкції з однією чи декількома чашами. Деякі моделі фонтанів оздоблені скульптурними композиціями. Мармур легко обробляється та має широку кольорову гаму. Камінь може бути рожевого чи сірого кольору, чорного чи білого відтінку.

Які фонтани краще вибрати для ділянки?

У садах та на галявинах заміських будинків найкраще встановити мармурові фонтанчики відкритого або циркулюючого типу. У конструкціях відкритого типу рух води відбувається рахунок перепаду рівнів води. Для циркулюючих фонтанів потрібно встановити водяний насос. Він подає воду у фонтан у безперервному режимі.

Форма фонтану

Гарно підібрана конструкція добре виглядатиме на ділянці. Від вибору його форми залежатиме затишок та естетика куточка для відпочинку. Фонтани роблять:

  1. з басейном;
  2. пристінного типу;
  3. встановлюють їх на п'єдесталі.

Декоративні елементи допоможуть органічно вписати конструкцію у загальний ландшафт ділянки.

Садовий ландшафт

Розрізняють два типи садового дизайну. Він буває пейзажного та геометричного типу. Мармурові конструкції чудово підійдуть для будь-якого типу дизайну. При плануванні геометричного типу віддають перевагу фонтанам більш консервативної форми. Пейзажний дизайн сприяє більш вільним формам.

В обох випадках обраний стиль повинен відповідати прилеглим спорудам на ділянці та особистому бажанню власника будинку. Доповнити загальну картину ландшафтного дизайну на ділянці допоможуть світильники. Їх можна встановлювати у фонтанах чи поруч із ними. Світильники можуть плавати у чаші фонтану або кріпитися безпосередньо на мармур. За допомогою клею Tenax це можна зробити дуже швидко.