Природні мінерали дуже потрібні в будівництві, при виконанні внутрішньої і зовнішньої обробки приміщень. Багато дизайнерських рішень для створення стильного інтер'єру передбачає використання плитки, підвіконь , стільниць з натурального каменю. Вироби гарні та зносостійкі. Важливо пам'ятати, що при нерегулярному та неправильному догляді вони швидко втрачають зовнішній вигляд. Спеціальна хімія для каменю дозволить підтримувати поверхні у бездоганному вигляді.

Важливі особливості

Під час ремонтних робіт неминуча поява у приміщенні слідів цементного розчину. Облицювальний матеріал може забруднитись. Поверхню природного каменю небажано чистити ножем та будь-якими гострими інструментами. На ній з'являться подряпини, і вигляд буде зіпсований. Проблему можна вирішити, використавши спеціальний розчинник бетону. Ще цей засіб чудово справляється цвіллю, що утворилися на мінералі, і всілякими нашаруваннями.

Доглядати вироби з природного каменю слід за допомогою призначених для цього миючих речовин. Вони покривають предмети невидимою плівкою, яка захищає від забруднень.

На стінах ванних кімнат часто з'являється іржа. Позбутися її дозволяє спеціальний очищувач. За допомогою клею для мінералів Tenax можна відреставрувати предмети з граніту та мармуру, провести вертикальне загортання тріщин.

Особливо акуратно слід доглядати підлогове покриття. Перед виконанням вологого прибирання важливо ретельно прибирати пісок. Найдрібніші абразивні частинки в результаті регулярного тертя зроблять поверхню бляклою та негарною. Із серйозними забрудненнями та застарілими плямами успішно бореться засіб для очищення кам'яних плит.

Важливою складовою догляду за предметами з натурального каменю є полірування . Проводити її бажано за допомогою створених для цього засобів. До їх складу входять силікон та природний віск.

Догляд за природним каменем вимагає ґрунтовного та серйозного підходу. Саме від нього залежить тривалий термін служби та гідний зовнішній вигляд виробів. Спеціальні засоби спростять роботу, збільшать її результативність. Бездоганний вигляд каменю буде досягнутий із значною економією часу.