Стильний інтер'єр видно по кожній деталі. Не варто звертати увагу на обробку підлоги. Вона завжди повинна бути зносостійкою, довговічною та безпечною для навколишнього середовища. Хорошим варіантом буде мармур. Його легко обробляти, він стійкий до впливу вологи і має велику колірну гаму. Догляд також не складає труднощів. Для нього потрібна спеціальна хімія для каменю та вільний час.

Не можна

Кожен із власників такого покриття повинен знати, чого не можна використовувати під час прибирання. Не можна використовувати склади на основі кислот та абразиви. Кислоти погано діють на тендітну структуру породи, а абразиви залишають подряпини. Також не слід використовувати засоби, призначені для очищення керамічної плитки. Вони мають склад, який може негативно вплинути на зовнішній вигляд та структуру поверхні.

Якщо говорити про обробку для кухні, то варто берегти її від соків, оцту, вина та газованих напоїв, адже вони можуть завдати поверхні серйозної шкоди. Саме тому тривалий вплив таких речовин та плями від них є неприпустимим.

Гладкість та блиск

Загальний догляд за мармуровою підлогою вимагає виконання наступних пунктів:

  • Сухий варіант збирання. Видаляти сміття варто за допомогою м'якої ганчірки. Також можна використовувати м'яку насадку для пилососу. Не можна використовувати такі насадки з металевими елементами.
  • Вологе миття. Рекомендується застосовувати продукцію з нейтральним рівнем pH (близько 7,0). За наявності плям, що складаються, допускається використання концентрату.
  • Природне сушіння без використання додаткових засобів.
  • Захисний шар та його нанесення. Зазвичай чисту поверхню обробляють за допомогою спеціального типу воску. Цей віск суттєво збільшує стійкість до вологи та надає характерного блиску. При утворенні тріщин можна використовувати Tenax клей для каменю.

Слід зазначити, що при тривалому впливі сонця світлий мармур має властивість жовтіти. Щоб оновити його колір, потрібно оновити полірування механічним методом.