Як правильно поклеїти плитку з кераміки?

Керамічна плитка — Універсальний матеріал. В даний час плитку з кераміки, застосовують при обробці ванни, передпокою, для декору спальні та вітальні. Через різноманітність вибору колекцій цей матеріал вибирають для багатьох приміщень. Не варто забувати перед початком роботи з плиткою, придбати хрестики та спеціальний клей у нашому магазині.

Етапи монтажу керамічної плитки

Таку роботу найкраще довірити майстрам цієї справи, але найчастіше вартість цих послуг дуже висока і люди намагаються робити все своїми руками. Якщо ви вирішили робити самі, то скористайтеся наступними порадами.

  1. Спочатку, розкресліть поверхню, яку оброблятимете. Необхідно прочитати на упаковці плитки розмір і додайте ширину ребра хрестика. Параметри, які вийшли, потрібно перенести на стіну або підлогу. Грані кімнати слід вирівняти не паралельно, а лише за рівнем. Стіни часто не ідеальні.
  2. Найпершу порцію плиток потрібно приміряти та підігнати малюнок. Робочу поверхню треба звільнити, складаючи панелі по порядку.
  3. Клей потрібно нанести за допомогою зубчастого шпателя на місце, в яке має поміститися не більше чотирьох плиток, і на перший виріб. Починають зазвичай від далекого входу кута.
  4. Панель, що поміщають як правило на підлогу, і дуже рівно. Далі потрібно оперативно прибрати всі дефекти укладання за допомогою постукування киянкою з гуми. Все має зійтися за рівнем, після встановлення хрестиків на кутах.
  5. Всі цілі плитки укладіть так само.
  6. Попередньо на стадії розмітки, потрібно спланувати обрізання елементів, які будуть в непомітних місцях (наприклад, збоку або під меблями). Як тільки буде викладено основний майданчик, можна зробити примірку цих елементів за допомогою інструмента для різання плитки. Після всього слід встановити деталі так само. В кінці потрібно просто дочекатися його висихання і у швах видалити надлишки клею. Потім шви затерти використовую суміш та гумовий шпатель. Хімія для каменю дозволить легко доглядати їх.