Керамограніт, як покриття для підлоги, у наші дні все більше набирає популярності. Простота в монтажі (із застосуванням клею для роботи по каменю "TENAX"), теплопровідність, міцність, стійкість до різного роду впливів, гігієнічність та легкість очищення поверхні - ось цілий ряд незаперечних переваг цього матеріалу. Однак, поряд з такими чудовими якостями, у керамограніту є один відчутний недолік - високий показник слизькості. Втім, це характерно для інших кам'яних покриттів для підлоги.

Як створити безпечні умови для ходьби по керамограніту

Існує кілька дієвих способів, які можуть допомогти знизити показники даної негативної характеристики, нижче Ви можете ознайомитися з найбільш поширеними з них.

Застосування спеціалізованих хімічних речовин для каменю

Спеціалізовані хімічні протиковзні склади для кам'яних поверхонь зручні для застосування. При використанні цих засобів не залишається розлучень, липких або жирних слідів. Нанесення протиковзких хімічних складів надалі не створює проблем при вологому збиранні. Обробку проводять один раз на кілька місяців (у разі активної експлуатації покриття для підлоги). Ціни на ці кошти цілком доступні, витрата речовини при застосуванні невелика, тому даний спосіб вважається найбільш затребуваним як рядовими споживачами, так і юридичними особами.

Ковролінове покриття

Ще один робочий метод - укладання ковроліну в особливо критичних зонах. На жаль, таке рішення іноді погіршує зовнішній вигляд приміщення, а іноді створює додаткові ризики - у вигляді ковзання самого ковроліну по кам'яній підлозі. Але в деяких місцях (спальня, душова) використання ковроліну є обґрунтованим, оскільки дозволяє не вставати на холодну підлогу.

Спеціальні протиковзкі смужки

Дані елементи для зниження слизькості кам'яної підлоги існують у різних варіаціях за формою, кольором, товщиною та дизайном, на будь-який смак споживача. Однак їх застосування рідко, внаслідок складності монтажу, підготовки поверхні та подальшої експлуатації (при недостатній попередній обробці поверхні вони швидко відклеюються).

Виходячи з вищесказаного, застосування спеціальної хімії для каменю - оптимальний метод. Принаймні варто його випробувати першим.