Як правильно застосовувати двокомпонентний клей для каменю?

Організація ремонту неможлива без інструментів, що клеять. У будь-якому випадку виникне потреба поєднати будь-які деталі, зокрема кам'яні вироби.

До вибору клею потрібно підійти максимально відповідально. На сьогоднішній день ринок пропонує досить велику кількість хороших товарів, серед них можна знайти двокомпонентний клей для каменю Tenax.

Важливим є правильне використання двокомпонентного клею. Про це йтиметься нижче.

Характеристики двокомпонентного клею

Клейкий матеріал у двокомпонентного клею може бути представлений такими типами:

  • матеріал може бути густим;
  • матеріал може бути прозорим;
  • матеріал може бути рідким.

Незалежно від того, який ви клей виберете, сама робота не сильно відрізнятиметься. Але є такі моменти, які їх трохи розрізняють.

Густий клей більше підходить для матеріалів, які мають гладку поверхню. У більшості випадків двокомпонентний густий клей застосовується для оздоблення фасадів.

Прозорий двокомпонентний клей славиться максимальною міцністю. Коли такий клей застигає, він стає прозорим. Застосовується прозорий клей для того, щоб приклеїти шпаклівку та натуральний камінь. Має функцію самовирівнювання. Прозорий двокомпонентний клей дуже стійкий до механічної та хімічної дії.

Рідкий клей чудово підходить для роботи з натуральним каменем. Але не варто його використовувати для того, щоб з'єднати дерево та скло між собою. Як основа у рідкого клею лежить поліестерова смола. Клей сохне дуже швидко, стійкий до ударів.

Як застосовувати?

Перед тим, як розпочати роботу, потрібно приготувати спеціальну суміш. У цю суміш входить 100 частин клею та 3 частини закріплювача. Ту поверхню, яку потрібно нанести клей, необхідно обробити і знежирити. Після виконання підготовчих робіт, наноситься суміш.

Після нанесення потрібно дати клею висохнути.

  • Час на висихання для густого клею – 15-20 хвилин.
  • Час на висихання для прозорого клею – 8-10 хвилин.
  • Час на висихання для рідкого клею – 3-4 хвилини.

Найкраща температура застигання – 25 градусів.

Щодо зберігання двокомпонентного клею, то його треба тримати в закритій тарі, місце має бути сухе, температура кімнатна. Якщо не дотримуватись таких рекомендацій, то клей може зіпсуватися.