Що небезпечно для мармурової плитки?

На перший погляд може здатися, що натуральний камінь є дуже міцним та стійким матеріалом. Проте мармурова плитка насправді є досить ніжним матеріалом, тому її необхідно оберігати від різних зовнішніх впливів. Мармурова плитка має пористу структуру, тому вона легко може бути подряпана, а різні речовини можуть глибоко в'їдатися в її поверхню.

Заборони

Мармурові вироби слід повністю оберігати від впливу:

  • Засоби для чищення, що мають агресивний вплив;
  • Розчини, призначені для чищення кераміки;
  • Різних кислот;
  • Оцту, соку цитрусових, кока-коли.

Несприятливо впливає на мармур і вакуумний пилосос. Крім того, деякі компанії, що надають послуги клінінгу, можуть використовуватися для очищення поверхні хімікати, після яких доведеться платити гроші за відновлення мармурових виробів.

Вироби з мармуру можуть отримати різні механічні пошкодження. Щоб уникнути їх, остерігайтеся виконувати такі дії:

  • Ходити по підлозі у взутті на підборах;
  • Пересувати меблі з ніжками;
  • Залишати на поверхні гарячі предмети посуду, не використовуючи підставки;
  • Зберігати на мармурі іржаві предмети з металу.

Порятунок пошкодженої поверхні

Щоб зберегти плитку в цілісності, необхідно ходити по підлозі босоніж, а для зберігання каструль, кухлів та інших предметів використовувати підставки зі скла. Дуже важливо оберігати мармурову поверхню від попадання на неї кави, чаю, чорнила та інших речовин, які призводять до утворення складних плям. Після того, як у ванні був прийнятий душ, необхідно висушити поверхню і очистити її від мильних бризок, інакше через це з часом може змінюватися колір мармуру.

Миття поверхонь з мармуру може здійснюватися простою водою та м'якою ганчіркою. Для видалення несерйозних забруднень можна використовувати безкислотний мильний розчин, а глибокі плями видаляються за допомогою засобів, спеціально призначених для мармуру.

Якщо необхідно виконати ремонт або реставрацію плитки, заповнити шви та стики, то саме практичне рішення – це використання поліефірного густого клею для каменю. Після використання він застигає і твердне таким чином, що склад практично не відрізняється від каменю зовнішнім виглядом та механічними властивостями.